Om massasje

 

Irene Bass

Klassisk massasje

 

Om massasje

 

 

 

 

Hva gjør massasje for meg?

 

Klassisk massasje er en manuell behandlingsform, som løser opp spenninger i kroppen. Massøren bruker strykende og trykkende bevegelser for å bearbeide muskler, sener og ligamenter og får dem til å slippe spenninger.

Massasje virker forebyggende og er et viktig ”friskvern” fordi massasje understøtter immunforsvaret så kroppen lettere kan stå imot sykdommer.

Mennesker som får regelmessig massasje blir ikke like ofte syk og mennesker med kronisk sykdom kan håndtere sine symptomer bedre - selv om massasje ikke helbreder selve sykdommen.

 

Massasje har en effekt på mange av kroppens systemer:

 

Blodsirkulasjonen: Massasje øker blodsirkulasjonen. Blodet tilfører vevet næring, oksygen og hormoner og transporterer tretthetsgifter, kulldioksyd og andre ”slaggprodukter” bort fra vevet.

Lymfesirkulasjonen: Lymfesirkulasjonen øker. Lymfen er med å ”frakte” bort avfallstoffer fra blodet.

Nervesystemet: Massasje har en beroligende effekt. Eksperimenter har vist at massasje refleksmessig påvirker blodkarens nerver.

Muskler: Massasje gjør musklene smidigere og mer elastiske. I skadde muskler som får massasje behandling finnes det mindre bindevevsdannelse .

Hormonsystemet: Ved berøring/ massasje frigjøres ”ro-hormonet” oxytocin i hjernen. Økt mengde oxytocin påvirker viktige funksjoner i indre organer og forandrer følelser: Vi blir mindre aggressiv og får en følelse av avslapning og metthet. Blodtrykk og puls synker og vi tolererer smerte bedre.

 

Derfor gir massasje foruten å minske stivhet og smerter i muskulaturen også ren velvære og avslapning

 

 

 

Hva skjer i en behandling?

 

Jeg vil begynne med å notere navn, telefonnummer, fødselsdato og relevante opplysninger om din helse og eventuelle plager.

Hvis det ikke er et spesielt område som skal behandles begynner jeg med å massere ryggen. En vanlig massasjetime består som oftest av en kombinasjon av behandling av stive muskler, og velvære.

 

 

 

 

Hvor lang tid tar en behandling?

 

En massasjebehandling varer 30, 60, 80 eller 90 (Hotstone massasje) minutter. For en full kroppsmassasje må man beregne minst 60 minutter.

På en halv time kan jeg for eksempel behandle rygg/ skuldre/ nakke, eller leggene og føttene.

 

 

 

Hva er triggerpunktbehandling?

 

I stive og ømme muskler finnes det ofte "knuter" eller myoser, disse kan være så spente at det trigger smerter andre steder når det presses på dem. Ved å behandle et slikt punkt gjennom trykk/ massasje kan man få spenningen til å slippe.

Dette er ikke en behandling for seg, men noe som utføres som en del av massasjen, der hvor det er mye spenninger.

 

 

 

 

Gjør massasje vondt?

 

Når det er områder med mye stivhet, som for eksempel skuldrene, kan det gjøre litt vondt når disse behandles. Som regel oppleves dette som

"godt-vondt".

Jeg vil alltid tilpasse trykket til hva kunden synes er bra. Noen vil ha en dyp massasje og føler at "med ondt skal ondt fordrives", mens andre ønsker en mer skånsom behandling.

Det er fullt mulig å behandle stive muskler uten å trykke veldig hardt. 

En Aroma/ velværemassasje gjør ikke vondt, den er kun behagelig.

 

 

Hvem kan bruke massasje?

 

Massasje kan brukes ved et bredt spektrum av lidelser: Belastningslidelser, hodepine, vond nakke eller rygg, stress, støle legger eller vonde føtter, ved behov for avslapning, når man er trøtt og sliten etter jobben m.m.  

Massasje kan også brukes ved kroniske muskelsmerter (Fibromyalgi), den vil da være myk, stimulere sirkulasjonen og fremme avspenning. 

Gravide kan gjerne bruke massasje (husk å si fra at du er gravid).

Lett eksem eller tørr hud er ikke til hinder for massasje, huden vil ha godt av stimuleringen og oljen.

 

 

 

 

 

 

 

Hva slags oljer brukes?

 

Jeg bruker kun rene vegetabilske oler.

For vanlig massasje brukes det en neutral, duftfri olje (druekjerneolje).

Ellers har jeg et utvalg av økologiske massasje oljer fra Weleda som brukes etter behov, bland annet er "arnika massasjeolje" spesiel effektivt ved stive og vonde muskler. Disse Weleda oljer brukes også for aroma massasje, Hotstone massasje og for Fibromassasje.

 

 

 

 

Hva skjer etterpå?

 

Etter en massasjebehandling føler man seg som oftest veldig avslappet og eventuelt også søvnig. 

Lymfesystemet er blitt stimulert og avfallsstoffer frigjort, man skal derfor drikke rikelig med vann etter massasjen. 

Har man hatt stive muskler kan det gjerne oppstå noe stølhet neste dag, dette er normalt og forsvinner raskt av seg selv. 

Det kan være tilrådelig med gjentatt massasje med 1- 2 ukers mellomrom til å begynne med og senere oppfølging etter behov. 

Terapeuten vil også vise enkle øvelser eller tøyninger som man kan gjøre hjemme om det er behov for det.

 

  

 

 

 

 

 

Helsesenter1 Kong Sverres Gate 3

3111 Tønsberg

 

 

Klassisk massasje

Aroma massasje

Fibro massasje

Hotstone massasje

 

Salg av gavekort

 

 

Timebestilling:

Helsesenter1

Tlf :33345222

 

Betjent: mandag - fredag

09:00 - 16:00

 

 

Timebestilling på nett:

www.helsesenter1.no

 

 

 

 

 

Mobil tlf. 92668113

e-post: irene.bass@gmail.com